Η ομάδα μας

Η ομάδα μας αποτελείται από επαγγελματίες που είναι έμπειροι στο χώρο της Λογοθεραπείας, της Εργοθεραπείας, της Ψυχολογικής Υποστήριξης.

Λύγκουρη Αθανασία

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στη μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (S.I.) και το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΔΕΠΥ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναριών όπως στη χρήση του εναλλακτικού θεραπευτικού μέσου επικοινωνίας PECS, στη χρήση του προγράμματος TEACCH, Social Stories, στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση της δυσγραφίας, στον αυτισμό και παιχνίδι- SSIP, στην οπτομετρία. Είναι πιστοποιημένη συνεργάτης στην χορήγηση της Ανιχνευτικής Διαδικασίας Σχολικής Ετοιμότητας A TEST. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια με παιδιά που παρουσιάζουν διαταραχές αυτιστικού φάσματος, ΔΕΠΥ, δυσπραξία, διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας και γραφοκινητικές δυσκολίες.

 

 

Χρόνη Βάλια

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Είναι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Έχει λάβει εκπαιδεύσεις που αφορούν Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Πρώιμη Εντατική Παρέμβαση σε παιδιά με Δ.Α.Φ. - ΑΒΑ, εναλλακτική επικοινωνία Makaton και ¨το παιχνίδι ως θεραπευτικό και εκπαιδευτικό εργαλείο για παιδιά του φάσματος του αυτισμού¨), Social Stories - Comics Strip Conversations, Εκπαίδευση σχετικά με τις λειτουργίες του στόματος (Στοματοπροσωπικές Μυολειτουργίκες Διαταραχές - Στοματοπροσωπική Μυολειτουργική θεραπεία-MTF). Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια με παιδιά και εφήβους που παρουσιάζουν διαταραχές αυτιστικού φάσματος, ΔΕΠ-Υ, διαταραχές λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας. Επίσης, εργάζεται ως συνοδός παράλληλης σε παιδιά με Δ.Α.Φ. και έχει εργαστεί ως συνοδός σε κατασκηνωτικά προγράμματα με ΑμEA.

 

 

Μαρκουλάκη Άλκηστις

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία των παιδιών και των εφήβων του πανεπιστημίου “Leiden University “ της Ολλανδίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Παιγνιοθεραπείας, Δραματοθεραπείας αλλά και διαχείρισης της απώλειας και του πένθους σε εφήβους. Εκπαιδεύεται στη συστημική ψυχοθεραπεία, στην ψυχολογική αξιολόγηση και στην ψυχοπαθολογία. Έχει δουλέψει σε πλαίσια παιδικής προστασίας και προσχολικής αγωγής τόσο με παιδιά τυπικής ανάπτυξης αλλά και και με ειδικές ανάγκες όσο και με γονείς ατομικά και ομαδικά.

 

 

Πέτρου Γεωργία

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Είναι απόφοιτη του τμήματος λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πατρών. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και ημερίδων σχετικά με τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, τις Φωνολογικές Διαταραχές καθώς και στις Διαταραχές κινητικού προγραμματισμού της ομιλίας και τις δυσαρθρίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

 

 

Γιατί να μας επιλέξετε

Image

Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Εν αρχή ην ο λόγος» λειτουργεί από το 2008 παρέχοντας υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθερααπείας, Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης.

Απευθυνόμαστε σε παιδιά που παρουσιάζουν: Αυτισμό, ΔΕΠΥ, Αρθρωτικές δυσκολίες, Γλωσική καθυστέρηση, Τραυλισμό, Δυσκολίες αισθητηριακής επεξεργασίας, Μαθησιακές δυσκολίες, Δυσπραξία, Γλωσσική δυσπραξία, Θέματα συμπεριφοράς, Συναισθηματικές διαταραχές, Έλλειψη αυτοπεποίθησης, Ειδική γλωσσική διαταραχή.

Σε ενήλικες που παρουσιάζουν: Θέματα σχέσεων, Προβλήματα συμπεριφοράς, Αγχώδεις διαταραχές, Θέματα γονεικού ρόλου.

Το κέντρο μας βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στο Αιγάλεω στην οδό Θηβών 403. Γίνονται δεκτά όλα τα ταμεία. Υπάρχει εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο ή με μέσα μαζικής μεταφοράς. Στεγάζεται στον 1ο όροφο και λειτουργεί από τις 15.30 έως 21.15 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Είμαστε εδώ για εσάς

Εάν έχετε πρόβλημα και θέλετε την άμεση βοήθεια μας, απλά σηκώστε το τηλέφωνο. Ο καθένας μας θέλει κάποιον να μιλήσει, θα σας ακούσουμε με όλη μας την καρδιά!!

Αν πάλι επιθυμείτε, συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και αυτό που σας απασχολεί και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας

Παρακαλούμε συμπλήρώστε όλα τα πεδία
Παρακαλούμε συμπλήρώστε όλα τα πεδία
Παρακαλούμε συμπλήρώστε όλα τα πεδία

Λογοθεραπεία - Εργοθεραπεία -
Ψυχολογική Υποστήριξη
Συμβουλευτική Γονέων
Μαθησιακή Υποστήριξη
 
Θηβών 403, Αιγάλεω
Τηλέφωνο: (+30) 210591219
e-mail: info@enarxi.gr

 

Copyright enarxi.gr ©2023,
"Εν αρχή ην ο λόγος", All Rights Reserved.
Developed by webthink.gr

Αναζήτηση